Vokālie ansambļi

Augšdaugavas novada Kultūras centra „Vārpa” vokālais ansamblis „Stage On”

Vadītāja: Tatjana Vucāne
Tālr.: 28216268
e-pasts: tatjana.vucane@augsdaugavasnovads.lv

Augšdaugavas novada Kultūras centra "Vārpa" vokālais ansamblis „Stage On” tika izveidots, turpinot Daugavpils rajona Kultūras nama bērnu popgrupas „Vijolīte” un jauniešu popgrupas „Princess” dziedāšanās tradīcijas. Popgrupu vadītāja bija Tatjana Basova. 2008. gadā darbu ar vokālo ansambli un vokālo studiju „Stage On” uzsāka un šobrīd ansambli vada viņas audzēkne Tatjana Vucāne (Larionova). 2018. un 2019. gadā kolektīvu vadīja Aiga Krute.

Augšdaugavas novada Kultūras centra "Vārpa" vokālais ansamblis „Stage On” nu jau vairāk kā desmit gadus priecē klausītājus ar savu skanīgo dziedājumu. Ansambļa dalībnieki ir dažādu ansambļu audzēkni un ar vokālo mākslu nodarbojas jau kopš agras bērnības un daudz laika pavada uz skatuves, tāpēc arī radās nosaukums „Stage On”, kas angļu valodā nozīmē – „Uz skatuves”. Ansamblī ir dziedājušas arī Evija Smagare, Lidija Breska, Valērija Soņina, un Oranžā kora meitenes. Katru gadu ansamblis piedalās Augšdaugavas (iepriekš Daugavpils) novada vokālo ansambļu koncertskatē "Pavasara dziesma", bieži turpinot dalību Latvijas vokālo ansambļu konkursa pusfinālā un finālā.

Vokālais ansamblis dažādos projektos un koncertos ir sadarbojies ar “Cooper’s band” producentu, mecenātu Dinu Sumeragu, “Dinaburgs media group” studiju un Olegu Timofejevu, Daugavpils teātri, fonda “Nāc līdzās” vadītāju Sarmu Freibergu un tādiem mūziķiem kā Andri Abelīti, Kārli Auzānu, Arni Slobožaņinu, Ilonu Bageli, Nikolaju Puzikovu un citiem.

2021. gada sezonā ansamblis iesaistījas Latvijas - Lietuvas Pārrobežas sadarbības programmas projekta LLI-541 "Daugavpils novada un Zarasu rajona lauku kopienu attīstīšana, izmantojot mūžizglītības, kultūras, veselīga dzīvesveida aktivitātes" koncertos "Mūžam jauns" Višķu sociālās aprūpes centrā un Valsts sociālās aprūpes centra "Latgale" filiālē "Kalupe".

Misija: Būt uz skatuves un izdziedāt prieku, sāpes un mīlestību.