Ar pašvaldības atbalstu īstenots uzņēmuma SIA “DEAL BANQUETS” projekts Dvietē

AKTUĀLI

2024. gadā ēdināšanas uzņēmums SIA “DEAL BANQUETS”, plašāk pazīstams kā “Šefa uzkodas”, uzvarēja Augšdaugavas novada pašvaldības grantu konkursā, iegūstot finansējumu projekta “Ēdināšanas uzņēmuma darbības attīstība” īstenošanai 6670 eiro apmērā.

Uzņēmējs - šefpavārs Ēriks Aleksejevs stāsta: “Lielu paldies gribu teikt Augšdaugavas novada pašvaldībai par atbalstu, jo bez tā nebūtu iespējams piepildīt manu sapni. Tiešām atceros brīdi, kā kādos 19, 20 gados, kad strādāju Radisson viesnīcas restorānā Rīgā, skatījos uz visām iekārtām un domāju, kad man tas viss būs? Ir pagājuši daudzi gadi, bet sapnis ir piepildīts!”

Grantu konkurss paredz, ka pašvaldība projektam piešķir finansējumu 90% apmērā, bet 10% ir līdzfinansējums no uzņēmēja. Par šiem līdzekļiem tika iegādāts aprīkojums virtuvei: galds, galds-ledusskapis, krāsns un plīts, galds-izlietne, dušas iekārta, mazā izlietne rokām, siltumu uzturošas kastes ēdiena pārvadāšanai un, kā saka šefpavārs, pats svarīgākais – trauku mazgājamā mašīna.

Lai varētu iekārtot virtuvi ar jauno aprīkojumu, šefpavārs pats veica kosmētisko remontu – līdzināja sienām caurumus, visu krāsoja, ieklāja linoleju, tāpat arī zālē – viss ir darīts pašu rokām. Vienīgi elektrības vadu ievilkšanai tikai pieaicināts sava aroda profesionālis. Ēriks Aleksejevs teic: “Tā kā virtuve ir gatava, visas atļaujas ir saņemtas, tagad sāksies lielais darbs. Projekta ietvaros esmu izstrādājis piedāvājumu, kas ir nosūtīts tuvākajā apkārtnē esošajām iestādēm, protams, neizpaliks arī meistarklases, ēdināšana pasākumos, kafijas pauzēs, kāzās, banketos. Arvien vairāk piedāvāšu dažādas meistarklases Pasākumu mājā Dvietē, plānoju cilvēkiem piedāvāt atbraukt uz šejieni, izbaudīt trīs kārtu vakariņas dzīvās mūzikas pavadījumā. Protams, vasaras sezonas neatņemama sastāvdaļa ir kāzas.”

Ēriks Aleksejevs „Pasākumu mājā” piedāvā svinēt dažādus notikumus: "Šajās telpās notiek meistarklases un vairāk pasākumi - kristības, dzimšanas dienas, bēres, lielākas svinības, korporatīvie pasākumi. Braucu arī izbraukuma banketos, kas ir kāzas, gan kafijas pauzes, festivāliņi un tā tālāk. Tāpēc esmu mobils, gan braucu mūsu novada teritorijā, gan Rēzeknē, Krāslavā, Līvānos, Pierīgā, principā pa visu Latviju. Arī bijušas saistības ar lietuviešiem - Lietuvā arī esmu klājis - mūsu kaimiņi arī tepat vien ir.

Meistarklases notiek dažāda veida - gan ēdināšana, gan saistītas ar mākslu, zīmēšanu, ar kaut kādiem rokdarbiem. Bet saistībā ar ēdināšanu - bija gan pieaugušajiem, gan meistarklases bērniem. Dažāda veida virtuves - latviešu, franču, itāļu, gan specifiski par kaut kādu produktiem, teiksim, jūras produktiem." Ēdināšanas uzņēmumiem vasaras sezona ir gana noslogota, tāpēc šobrīd meistarklases nenotiek, bet tuvāk oktobrim šefpavārs plāno organizēt mākslas un apmeklētāju iemīļotās ēdienu gatavošanas meistarklases.

Iegūtais finansējums grantu konkursā uzņēmējam ir vēl viens dzinulis, lai turpinātu iesākto darbu. Ērikam Aleksejevam ir gatavs plāns, kādi darbi vēl ir paveicami: "Attīstīt lielāku telpu, respektīvi, nojaukt iekštelpās vēl vienu sienu, kas ir garāka siena. Tad sanāks logi uz parku vairāk, tad būs plašāka telpa un būs vairāk iespēju - uztaisīt terasīti ārā, uz parku, tas vairāk uz vasaru. Tādi plāni mani ir. Protams, kosmētiskais remonts no ārpuses," stāsta Šefpavārs.

„Pasākumu māja” šobrīd uzņem apgriezienus - šefpavārs turpina piepildīt savus sapņus un lutināt viesus ar gardiem un skaistiem ēdieniem. Šogad pirmo reizi „Šefa uzkodas” piedalīsies akcijā „Mājas kafejnīcu dienas” Sēlijas salās, kur 13. septembrī šefpavārs viesus sagaidīs ar īpašiem ēdieniem un skaistu kultūras programmu.

Teksts, foto: Māra Multiņa

Atpūtas pasākums Dubnā