Medumu pagasta Tautas namā, 4.maijā notika Kalkūnes Jauniešu attīstības centra organizētā kulinārā nodarbība “Kas par bēdu, kad maize ir…”, kura tika veltīta Baltā galdauta svētkiem. Pasākuma laikā Medumu, Kalkūnes un Sventes pagastu jauniešiem un bērniem bija iespēja pašiem piedalīties svinīgā galda uzklāšanā un ēdienu gatavošanā. Kulinārās meistarklases laikā jaunieši iemācījās gatavot mājas sieru, sviestu ar dažādām piedevām, izmēģināja maizes zupas, cepumu, ķiršu ievārījuma un putukrējuma desertus, kā arī uzzināja par tradicionālās latviešu maizes gatavošanas tehnoloģiju un kopā ar jaunatnes lietu speciālistiem pagatavoja maizi no ierauga un plaucējuma. Kad visi ēdieni bija pagatavoti, visi pulcējās pie skaisti uzklātā galda, lai pagaršotu visu, ko paši ilgi un centīgi gatavoja, un vienojas interaktīvajā spēlē par Latviju un jauniešiem aktuālo tēmu apspriešanā.
Pasākuma mērķis bija neformālajā gaisotnē jauniešiem un bērniem parādīt, kā top latviešu galdam raksturīgie ēdieni, kurus Mēs parasti varam iegādāties veikalā, bet svarīgi arī pašiem turpināt jau mūsdienām adoptētas senas tradīcijas, kopā pulcēties un mijiedarboties, lai radītu svētku vidi. Paldies visiem, kas piedalījās, lai iemācītos kaut kam jaunām un īpaši atzīmētu Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienu.